Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2011 00:41 - Какво даде България на света
Автор: diabound Категория: Новини   
Прочетен: 2839 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 15.09.2011 00:42


Няколко хилядолетия преди Христа прабългарите създават една от най-точните системи за измерване на продължителността на Земната година. Прабългарският календар е признат от ЮНЕСКО за най-точния в света. 

През 1971г. българският изобретател Петър Петров представя прототипа на първия електронен ръчен часовник, носещ името „Пулсар”.
През своята дълга история България няма пленено бойно знаме.

През 1955 г д-р Стамен Григоров открива млечнокиселата бактерия “Lactobacillus bulgaricus”. Тя се използва за производството на уникалното българско кисело мляко.

Създадена през IX век, днес Кирилицата е третата официална азбука в Европейския съюз.

Известен като “феномена на века”, шестият тон на сърцето е открит през 1955 г. от д-р Иван Митов. Това откритие променя развитието на съвременната кардиология.

В некрополите край Варна са открити златни предмети на 6000 години, които са признати от историческата наука за най-старото обработено злато в света.

Асен Йорданов конструира първия български моторен самолет през 1915 г. Той въвежда третото крило в самолетостроенето и е един от създателите на въздушната възглавница.

 

През 2003 г. проф. Димитър Съселов  и екипът му откриват най-отдалечената планета, известна на астрономите. Тя се намира на 5000 светлинни години от Слънцето в съзвездието Стрелец и е наречена OGLE-TR-56b.

Джон Атанасов е един от изобретателите на електронната сметачна машина “ABC”, разработена през 1937 година, която е първообраз на съвременния компютър.

Датиращ от VII век, „Мадарският конник” е най-старият скален релеф в Европа.

Българската народна песен „Излел е Дельо хайдутин”, изпята от Валя Балканска, e избрана за музикално послание от Земята към далечния Космос. От 1977 г. тя пътува на борда на „Вояджър” 1.



Тагове:   България,   най,   Какво,   открития,


Гласувай:
3



1. gmihov - По силата на
15.09.2011 08:18
По силата на човешката природа, която съдържа в себе си такива категории, като: инертност и инерция на мисленето, чувство за превъзходство на човека над човека, чувство на непогрешимост, алчност, агресивност, надменност, и пр.
В продължение на половин век отричат постигнатото от мен и мои съавтори в сферата на обективното познание и техниката ще дойде време към този списък да се прибавят и направените от мет и моите съавтори открития и изобретения като:
1. Наличието на условия, при които гравитационното поле не е консервативно, което по своята значимост не отстъпва на Хелеоцентричната система на Коперник, и на някои от достиженията на Галилей, Нютон, Айнщайн.
2. Изобретяването на директните гравитационни двигатели с които проблема за “вечния двигател” се решава окончателно,
както с достиженията на Коперник и Галилей окончателно се реши проблема “Подвижна или неподвижна е земята”, с откритието на Бекерел и достиженията на семейство Кюри , окончателно се реши проблема “Делим или неделим е атома”.
3.Моите теории:
- За безкрайност на енергията във времето,
- Общата теория за енергийните потоци/ полета/
- Общата теория за базовата същност на Вечността,
които изградих на бата на всеобщата базова същност на Вечността и по значимост не отстъпват не само на теориите на Айнщаин , но и на никаква друга теория по своята всеобхватност на реалностите и обективното човешко познание.
Публикувах достатъчно информация за изтеглите 50 и повече години, предостатъчна не само технически специалист, но и лаик, при сериозен прочит да реализира вариант на директен гравитационен двигател и не се съмнявам, че в скоро време с моя помощ и без моя помощ , включително и сред тези “непогрешими” мои опоненти, които “знаят”, че гравитационното поле е консервативно
ще се намери такъв и постигнато от мен и моите съавтори ще намери място в списъка на постигнатото от българи в сферата на науката и техниката.
За тези за които представлява любопитство и интерес какво съм открил, изобретил и какви теории съм създал препоръчвам внимателно да четат това, което пиша в моя блог и да не бързат, като оракули да вземат отношение по него, преди да са вникнали в същността му., независимо от това академици, професори,доценти, научни сътрудници, обикновени специалисти или обикновени лаици са.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: diabound
Категория: Други
Прочетен: 100470
Постинги: 38
Коментари: 49
Гласове: 32
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930